Vizatimet në mure nga Julio Cortazar


Tregimi i shkurtër “Vizatimet në Mure” nga shkrimtari argjentinas Julio Cortazar, flet për dy personazhe që nuk njihen por dialogojnë përmes vizatimeve të tyre në mure. Në këtë tregim të shkurtër, Cortazar na paraqet një marrëdhënie njerëzore që zhvillohet përmes fjalës dhe formës, përmes të thënshmes dhe të dukshmes si dhe na shpalosë një rezistencë retorike ndaj një regjimi totalitar. Continue reading “Vizatimet në mure nga Julio Cortazar”

Advertisements