Mbi Blogun

Në filmin e Bergman-it “Ora e Ujkut” është një skenë fantastike në të cilën disa çaste nga pjesa muzikore “Magic Flute” e Moxart-it përshkohen në një skenë teatri dhe kryepersonazhi i Opera-s përgjatë kërkimit të tij e gjen vetën të ngulfatur në errësirë të plotë ku më pas bërtet:

“Natë e përjetshme,
kur do të ikësh?
Kur do të shohin sytë e mi
dritën e ditës?”

Pas një heshtjeje dëshpëruese, ai e merr përgjigjen nga larg:

“së shpejti, së shpejti…ose kurrë.”

Ky pasazh duket më aktual sot, sesa në kohën kur Mozart-i e shkroi dyqind vite më parë, kjo ngase errësira që ka ngulfatur botën, kurrë nuk ka qenë më e trashë se sot.

Ky Blog përmes kritikës, filmit, librit, fragmenteve dhe fotografisë do të tentojë ta zgjerojë fijen aq të kërkuar të dritës për të ndihmuar rrugën drejt ndryshimeve shoqërore dhe politike.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s